Rovarirtoszaki.hu – Rovar és kártevőirtás Budapesten és Pest megyében

Hangyairtás Budapest
SOS rovar és rágcsálóirtás gyorsan, garanciával Budapesten és Pest megyében

Hívas

Hangyairtás

MEGJELENÉSE:

A hangyák a hártyásszárnyú rovarok rendjébe tartoznak. A fejükön található a rágó szájszervük, az összetett szemük és a csápjaik. A csápokkal kiválóan ízlelnek, szagolnak és tapintanak. Általában kolóniákat alkotnak, melyek egyedszáma a több milliót is elérheti. A kolóniák főként a talaj szintje alatti üregrendszerben találhatók. A Magyarországon előforduló fajok esetében a kolóniát a királynő a dolgozók, a hímek és a katonák alkotják. A királynő és a hímek a szaporodásért, a katonák a kolónia védelméért, a dolgozók a kolónia táplálásáért felelősek, ezért az emberek főként a dolgozókkal találkoznak.

 

TÁPLÁLKOZÁSA:

A tavaszi időszakban a reprodukció miatt elsősorban fehérjékben, zsírokban és olajokban gazdag táplálékot keresnek (rovarok, magvak). Nyáron és ősszel a nagyszámú dolgozók ellátása érdekében elsősorban a szénhidrátokban gazdag tápanyagokat keresik (pl. mézharmat). A dolgozók az úgynevezett,”trophallaxis” (a visszaöklendezett táplálék megosztása) útján táplálják a kolónia tagjait. Amennyiben valahol táplálékot találnak, annak a forrását a kolónia többi dolgozójával tudatják és egyre több hangya keresi fel az élelemforrást.

SZAPORODÁSA:

 

A királynő naponta 100-150 tojást rak le. A tojásból kikelő lárvákat, majd az azokból fejlődő bábokat a dolgozók folyamatosan tisztogatják, táplálják. A kifejlett hímek a királynő megtermékenyítése után elpusztulnak, ugyanakkor a királynő és a dolgozók több évig élnek. Nyár közepe környékén jelennek meg a szárnyas alakok (szárnyas hangyák). Ezt nevezzük nászrepülésnek. A szárnyas hímek és nőstények új kolóniákat hoznak létre.

 

MAGYARORSZÁGON LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ HANGYA FAJOK: Házi hangya (Lasius emarginatus).
Fekete hangya (Lasius niger).
Gyepi hangya (Tetramorium caespitum).
Fáraóhangya (Monamorium pharaonis).
Faodvasító lóhangya (Camponotus ligniperda).

 

HANGYÁK IRTÁSA:

A hangyák ellen permetezéssel, mérgezett csalétek kihelyezésével vagy a két módszer kombinációjával lehet védekezni. A hangyák általában érzékenyek a forgalomban lévő rovarirtó szerekkel szemben, mellyel a vonulási útvonalukat kell kezelni. Olcsó, gyors és hatékony megoldást biztosítanak a hagyományos piretroidok és a kombinált hatóanyagú piretroidok Ezek a termékek érintőméregként hatnak, azaz amíg a permetezett felületen a hatóanyag “elérhető”, addig az ott közlekedő hangyákat elpusztítják. A kijuttatott hatóanyag a permetezett felületen akár hetekig is megmarad (ha nem takarítják fel), de a permetezéssel csak azok a hangyák pusztulnak el, amelyek a permetezett mezővel érintkeznek, a kolónia többi tagja életben marad. A mérgezett csalétkek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek odavonzzák a hangyákat. Egyes csalétkek a permetezésnél is alkalmazott hatóanyagokat tartalmaznak, így a csalétekből fogyasztó dolgozókat azonnal elpusztítják (de csak ezeket). A modern csalétkek olyan hatóanyagot tartalmaznak, amelyek lassabban hatnak, így a dolgozóknak van idejük behordani a bolyba és az ott felöklendezett, bizonyos mértékben megemésztett és mérgezett anyaggal táplálni a királynőt és a boly többi tagját, így az egész populáció elpusztul. A hangyairtás ezen módja esetén ne várjunk azonnali eredményt, néhány nap szükséges a boly irtásához és a kívánt hatás eléréséhez, viszont tartósabb eredményt nyújt minden más megoldásnál!

Megjelentek lakókörnyezetében rovarok, darazsak, rágcsálók?
Hangyairtás Budapest

Keressen bizalommal, segítek megoldani a problémát!

20 éves tapasztalat

Hivatalos engedély

Garancia

Keressen bizalommal telefonon, vagy emailen. Küldjön fotót, írja le panaszát és a lehető legrövidebb időn belül felveszem Önnel a kapcsolatot!

    Bari István

    Kártevőirtás 20 éves tapasztalattal, rutinnal.
    1156 Budapest, Sárfű u. 25. VII/30.
    Adószám: 68818773-1-42
    Működési Nyilvántartási szám: 279725