Rovarirtoszaki.hu – Rovar és kártevőirtás Budapesten és Pest megyében

Darázsirtás Budapest
SOS rovar és rágcsálóirtás gyorsan, garanciával Budapesten és Pest megyében

Hívas

Darázs

VESZÉLYE:

A darazsak egészségügyi kártevőnek minősülnek, mert táplálkozásuk során más rovarokat és élelmiszer hulladékokat is fogyasztanak, ezeken keresztül pedig mikrobákat (pl. baktériumokat, vírusokat, stb) terjesztenek. A darázscsípés veszélyes allergiás reakciót válthat ki, amely súlyos tünetekkel is járhat

MEGJELENÉSE:

A darazsak a hártyásszárnyú rovarok rendjébe tartoznak. Tipikus darázs mintázatokról (sárga-fekete sávos) könnyen felismerhetők. A német darázs dolgozói 1,3 a kecskedarázs dolgozói 1,8 cm, a lódarázs dolgozói pedig 2,5 cm nagyságúak. Főként napközben aktívak (a fény vonzza őket), ilyenkor megfigyelhető a fészek irányába mutató röppályájuk is.

TÁPLÁLKOZÁSA:

A tavaszi-nyár eleji időszakban a reprodukció miatt elsősorban a fehérjékben, olajokban és zsírokban gazdag tápanyagot, nyár közepe, ősz során a táplálékszerzés érdekében elsősorban a szénhidrát tartalmú tápanyagokat keresik. Nyáron és kora ősszel a darazsak nagy számban való megjelenése arra utal, hogy a közelben egy vagy több darázsfészek található.

SZAPORODÁSA:

A darazsak kolóniákban élnek, egyedszámuk több ezer is lehet. A fészküket általában rejtett helyekre (fák odvai, padlások, tetőszerkezet üregei stb.) építik. A szaporodást az áttelelt és megtermékenyített királynő kezdi tavasszal, amikor elkezdi a fészek építését és a tojások lerakását. Az ebből kikelő dolgozók a fészek tovább építéséért és a kolónia táplálásáért felelősek. A királynő által folyamatosan lerakott tojásokból 1-1,5 hónap alatt fejlődnek ki az utódok. Nyár végén fejlődnek ki az új hímek és nőstények, akik ekkor elhagyják a fészket és megtermékenyítés után tavasszal új kolóniát alkotnak (a hímek megtermékenyítés után elpusztulnak, a megtermékenyített nőstények pedig áttelelés után tavasszal fészeképítésbe kezdenek).

MAGYARORSZÁGON AZ EMBER KÖRNYEZETÉBEN:
a német darázs (Vespula germanica). a kecskedarázs (Vespula vulgaris) és a lódarázs (Vespa crabro) okozza legtöbb problémát. Ezek a darazsak nagyon sok esetben fészkelnek az emberek épített környezetében (kerti fák odvai, padlások, tetőszerkezetek stb.). Fészküket igen agresszíven védelmezik.

DARAZSAK IRTÁSA:

Nyáron és kora ősszel a darazsak nagy számban való megjelenése arra utal, hogy a közelben egy, vagy több darázsfészek található. (Mint a darázs leírásnál is említettük, a tavasszal-nyáron lerakott tojásokból 1-1,5 hónap alatt fejlődnek ki az utódok, ezért nyáron találkozhatunk velük nagyobb létszámban). A különféle házilag készített, vagy készen vásárolt darázscsapdák a problémát nem szüntetik meg, leginkább csak néhány egyed összefogására alkalmasak. Mivel a darazsak nagyon intenzíven védik a fészküket, ha megzavarjuk őket, nagy számban rajzanak ki és mindent, amit veszélyforrásnak ítélnek megtámadnak, megcsípnek. Ezért a darazsak irtásához csak megfelelő védőruha viselésével és szakértelemmel javasolt hozzáfogni. Megoldást jelentenek a füstképző termékek, illetve a taglózó hatású rovarirtó szerek használata.

Darázsirtás Budapesten és környékén, hívjon bizalommal!

Megjelentek lakókörnyezetében rovarok, darazsak, rágcsálók?

Keressen bizalommal, segítek megoldani a problémát!

20 éves tapasztalat

Hivatalos engedély

Garancia

Keressen bizalommal telefonon, vagy emailen. Küldjön fotót, írja le panaszát és a lehető legrövidebb időn belül felveszem Önnel a kapcsolatot!

    Bari István

    Kártevőirtás 20 éves tapasztalattal, rutinnal.
    1156 Budapest, Sárfű u. 25. VII/30.
    Adószám: 68818773-1-42
    Működési Nyilvántartási szám: 279725