Rovarirtoszaki.hu – Rovar és kártevőirtás Budapesten és Pest megyében

Ágyi poloska irtás Budapesten azonnal!

Hívas

Hívjon bizalommal és megszabadítom az ágyi poloskáktól!
Magas szakértelemmel, engedéllyel és több évtizedes tapasztalattal!

Kedvező árak, garancia!

Ágyi Poloskairtás

VESZÉLYE:

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódú vérszívó élősködő, amely az emberek környezetében él. Könnyen bejuthat a nem kívánt helyekre, egyik fertőzött helyiségből átmehet a réseken át máshová, de cipővel, ruhával, bútorral is könnyen behurcolható egy-egy egyed, ami aztán tovább szaporodik az adott helyiségben. A kártevő fertőzést nem terjeszt, de csípései kellemetlen tüneteket okoznak, ezért irtása elengedhetetlen.

MEGJELENÉSE:

A kifejlett poloskák sötétbarna színűek. 4-5 mm méretűek (szabad szemmel alig láthatók) és kb. 6-12 hónapig élnek, a táplálkozást kivéve mindig igyekeznek rejtett, nem hozzáférhető, sötét helyen tartózkodni, ezért nehéz a jelenlétüket érzékelni.

TÁPLÁLKOZÁSA:

Az ágyi poloska kizárólag vérrel, elsősorban emberi vérrel táplálkozik. A kilélegzett szén-dioxid koncentráció, az emberi testhőmérséklet és az izzadtságban lévő tejsav vonzza az emberhez, ezek érzékelése útján jut el a táplálékforráshoz. Általában hajnali 3-5 óra között a legaktívabbak, amikor az ember legmélyebben alszik, de tudnak alkalmazkodni a személy életmódjához. Akár több hónapot is kibírnak táplálék nélkül. A vérszívás során véralvadás gátló anyagot juttatnak a szervezetbe, amely allergén reakciót vált ki és a csalánkiütéshez hasonló, lassan gyógyuló kiütéseket, esetenként hólyagosodást okozhat.

SZAPORODÁSA:

Az ivarérett ágyi poloska naponta 3-5 db, egyenként 1-2 mm nagyságú petét rak le, ami rövid élete során összesen akár 300 500 db pete lerakását jelentheti (1 hét alatt 30-35 vérszívót is biztosítani tud egy területen). Petéiket sötét, eldugott helyre rakják, ragasztják. A petékből kikelő lárvák (más néven: nimfák) 4 fejlődési fázison keresztül érik el végleges méretüket. A hőmérséklet nagymértékben befolyásolja a szaporodó képességüket. Az időben felismert alacsony fertőzés esetén egy -megfelelő alapossággal végrehajtott- kezelés is eredményes. Magas kockázatú helyeken (ahol nagy a visszafertőződés lehetősége, mint pl. a hajléktalan szállóknál), vagy régóta elhúzódó fertőzés esetén, ahol a kezelés idején nagy valószínűséggel peték is vannak, a kezelés megismétlésével kell számolni. Egyes helyszíneken többszöri, rendszeres kezelésre lehet szükség.

ÁGYI POLOSKA IRTÁSA:

Az ágyi poloska irtásánál alapvető szempont, hogy a megválasztott irtószer azonnali taglózó hatást és ugyanakkor megfelelő tartamhatást is biztosítson. Egyes termékek megfelelnek mindkét elvárásnak, így elegendő azokat önmagukban kijuttatni. Más termékek esetében vagy a taglózó hatás nem kielégítő vagy a tartamhatásuk rövid. Ilyen esetekben kiegészítő kezelésre, partnerre lehet szükség. Az ágyi poloska rejtőzködő életmódja miatt permetezéssel nem minden kezelendő felület érhető el (pl. repedések villamos vezetékek csatornái, stb.). Ilyenkor a permetezést követően, annak lezárásaként alkalmazható füstképző irtószer, vagy gyors taglózó hatású rovarirtó szer, hidegköddel kijuttatva.

Megjelentek lakókörnyezetében rovarok, darazsak, rágcsálók?

Keressen bizalommal, segítek megoldani a problémát!

20 éves tapasztalat

Hivatalos engedély

Garancia

Keressen bizalommal telefonon, vagy emailen. Küldjön fotót, írja le panaszát és a lehető legrövidebb időn belül felveszem Önnel a kapcsolatot!

Bari István

Kártevőirtás 20 éves tapasztalattal, rutinnal.
1156 Budapest, Sárfű u. 25. VII/30.
Adószám: 68818773-1-42
Működési Nyilvántartási szám: 279725